Onze kampen

Grote kampen

De grote kampen, 2 periodes van 7 dagen kamp voor onze grootste groep kinderen: de 3 tem 13 jarigen.

Periode 1: van 3 juli tem 10 juli

Periode 2: van 13 tem 20 juli

Thema

Elk jaar een nieuw thema op een nieuwe locatie gaan deze kampen door op kampplaatsen van CJT, gaande van West-Vlaanderen over Antwerpen tot Limburg.

Een gevarieerd programma bestaande uit spelen, activiteiten en uitstappen op en rond de kampplaats, ingekleed in het jaarlijkse thema.

Enkele vaste waarden tussen de activiteiten: groot kampspel, bosspel, spel per groepje, dropping, dagtocht, zwemmen, fuif, kampvuur, …

Voorkamp

De dagen voor elke periode (van 1 tem 3 juli en 10 tem 13 juli) is de leiding, keuken en materiaalploeg reeds druk in de weer op de kampplaats om de kampen voor te bereiden, na de laatste dag van periode 2 is er een dagje nakamp om alles opgeruimd af te sluiten.

Groepjes

De kinderen worden opgedeeld in groepjes per leeftijdsgroepjes van jongens/meisjes en een groepje kleuters. Elk groepje krijg 2 à 3 vaste leiding gedurende het volledige kamp. Slapen, eten en meeste activiteiten gebeuren ook per groepje. Bij andere spelen worden de groepen dan weer gemengd.

Superkamp

Het sogeha-kamp voor de +13 jarigen gaat telkens door gedurende 7 dagen in begin augustus op een kampplaats van CJT ergens in Vlaanderen.

Het superkamp is grotendeels een fietskamp, met eigen fiets of wij voorzien een fiets indien nodig.

Programma

Het kamp start met een (gedeeltelijke) fietstocht naar de kampplaats, tijdens het kamp staan verschillende fiets en niet-fiets activiteiten op het programma. Verder zijn er enkele spelen ter plaatste, een uitstap, BBQ en fuif die de week vullen.

Groepen

Tijdens het superkamp worden de gastjes in principe opgedeeld in meisjes/jongens, echter zijn vele activiteiten en spelen uitgewerkt voor de volledige groep.

Voorkamp

De eerste 2 dagen voor de start van het kamp is leiding, keuken en materiaalploeg reeds druk in de weer op de kampplaats om de spelen en activiteiten uit te werken.


Praktisch

Vertrek en aankomst gebeurt steeds vanuit Gent, daar gaat het met autocars richting kampplaats. Overnachten gebeurt in gebouwen.

Voor elke inschrijving gaat een huisbezoek vooraf, hier worden alle details meegegeven.